Tuli taas käytyä Londonissa - oltiin vaan viisi päivää, mutta koirat sai talon sekaisin jo siinäkin ajassa. Lähdin vanhemman pojan & miniänalun kanssa siskollani käymään ja matka oli oikein kiva. Lämmintä oli parhaimmillaan +30 astetta ja koko ajan oli ihan kivaa ilmaa vaikka pahimmat helteet menivätkin ohitse yhdessä päivässä.

Tottakai piti käydä myös korkealla Lontoon kattojen yläpuolella ja vaikka olenkin käynyt siellä muutaman kerran niin aina se on yhtä hieno juttu. Ehkä ei sovi ihan korkeanpaikan kammoisille, mutta aivan upeat näköalat sieltä on joten suosittelen kaikille jotka saavat luunsa raahattua Lontooseen asti The London eye eli siis sitä julmetun suurta maailmanpyörää. Jonot on melkoiset mutta koska kabiiniin mahtuu ainakin parikymmentä ihmistä niin jono kulkee nopeaan ja turvatarkastus on tietenkin lähes samaa luokkaa kun lentokentilläkin....

                   

Joo-matka oli kiva ja Markku jäi sitten Sirun ja Mintun kanssa tänne kotiin. Siruhan ei koskaan tykkää siitä että lähden minnekään, se murjottaa heti siitä lähtien kun näkee että vedän matkalaukkuni...öööhh...siis ihan kamalan näköisen punaisen kankaisen jättikokoisen suksitarvikelaukkuni esiin..kuka nyt hienon matkalaukun kanssa matkustais...Kun pääsee perille ja katselee kun matkalaukkuja tulee hihnalta niin lähes kaikki on saman näköisiä mustia tai tumman sinisiä ja ihmiset kääntelee ja vääntelee laukkuja löytääkseen omansa, mutta kun mun kaamea kassini tulee esiin niin SEN KYLLÄ HUOMAA! Nyt suureksi surukseni huomasin että kassi alkaa veteleen viimeisiään ja pitäis siis jostain löytää julmetun ruma kirkkaanvärinen jättikokoinen kangaskassi...mutta unohdetaan pikku ongelmat ja mennään suurempiin...siis ongelmiin.

Siru päätti näyttää mieltänsä Lontoon matkastani ja repi tuhannen p****n päreiksi Markun peiton sekä tyynyn.....pelkkää silppua jäi jäljelle. Siruahan ei noin vaan jätetä. Huvittavinta asiassa oli että Siru teki sen silloin kun Markku oli kotona.....Markku epäili että tyynyn tuhoaja olisi ollut Minttu ja Siru olis tehnyt selvää peitosta...mutta kukapa sen voi tietää. Muuten meni ihan hyvin ja Markku oli kotona viikon eikä mennyt töihin vaan teki pitkiä lenkkejä koirien kanssa, mutta jonkinlainen ihme juttu siinä aina on että jos lähden jonnekin niin Siru alkaa tekemäään tuhojaan vaikka sillä on tuttu ja turvallinen koti ja tuttu ja turvallinen isäntä hoitamassa sitä.

Suurempiakin ongelmia on koirien kanssa tällä kertaa, miten kaikki kerääntyykin ihan nipuksi....Toivo ontuu jälleen ja jos jalassa on sama vika kuin ennenkin niin Toivon ura on lopussa...se nyt huolettaa että miten se pärjää jalkansa kanssa, se on liikkuvaiselle ja rajulle Toipparille kova paikka jos joutuu varomaan lopun ikäänsä jalkaansa eikä pääse lenkkeilemään kun hihnan päässä.Uran nyt ei ole niin väliä, se on kyllä jo moneen kertaan näyttänyt mihin kaikkeen pystyy, mutta kunhan pärjäsi ilman kipuja ja vois elää Toipparimaista vapaata elämää. Toivon pallit sentään alkaa parantumaan eikä niissä näy enää juurikaan mitään, iho on ehjä ja kaikki OK.

                 

Viljo paimensi lampaita niin innolla että juoksi päin jotain keppiä tai mitä lienee sille oli tapahtunut, mutta nyt on monta tikkiä leuan alla....Sillä oli hyvä tuuri, jos keppi olis mennuy sentin tai pari sivuun niin se olis mennyt henkitorven läpi....Viljoa ei paljon tikit haittaa, mutta paimentaa se ei saa ennenkuin paranee.

                                

Manulla on tosi suuri ongelma kun huomattiin muutama viikko sitten että sen takapuolessa on jotain outoa...siitä oli iho rikki ja iso haava..no tietty ajateltiin että se on satuttanut itsensä jossain ja haava parani ikyllä han hyvin. Eilen samassa paikkaa oli taas iso haava ja kun katsoimme sitä tarkemmin (siis ronkimme Mauri-Antero-raukan herkkää pyllyä) niin kauhuksemme totesimme että kyseesssä voi olla Fisteli-joka onkin sitten jo todella vaikea ja hankala parannettava. Kiireesti haettiin tietoa netistä ja ei hyvältä näytä - tänään Manu viedään eläinlääkäriin joka on kohtapuoliin ja odotan kauhulla mitä siellä sanotaan.....Timo ja Emma lupasivat ilmottaa heti mitä eläinlääkäri on mieltä siitä mitä sille pitäis tehdä. Pahimmassa tapauksessa on edessä leikkauksia ja elinikäiset lääkitykset.Fistelistä voi lähteä tulehdus suoliin tai aivoihin tai ihan mihin hyvänsä!

                       

Nasukin ontuu jostain syystä, ehkä se on satuttanut vaan jalkansa jossain...toivottavasti sillä ei ole mitään sen kummallisempaa...siis miten ihmeessä kaikki on nyt näin vaikeaa noiden koirien kanssa....Vaikka koiran hankintahintaa pidetään kalliina jos se on jotain 1000-2000 euroa niin se on vain pienen pieni murto-osa siitä mitä koira todellisuudessa tulee maksamaan jos sillä on paljon terveysongelmia tai loukkaantumisia.

                       

Siru on kunnossa ja kävi hierojalla ja nautti suunnattomasti , Minttu on ainakin nyt tällä hetkellä loistokunnossa ja tekee pahaa senkun kerkiää....Pelkään hiukan kun on todettu että Tollereilla on usein puhjennut näiden 1-vuotis rokotusten jälkeen jokin autoimmuuninen sairaus. Ainakin nyt Minttu on tosi hyvässä kunnossa ja on tehnyt kiitoradan aidan viereen jonka toisella puolen asustaa vehnäterrieri Vallu. Mintun lempparipaikka on kytätä koska Vallu tulee pihaan ja sitten se juoksee edestakas aidanviertä ja NIIN kovasti haluais mennä leikkimään Vallun kanssa...hmm...Valllua ei vois vähempää kiinnostaa...joten rakkaus on valitettavasti kovin yksipuolista.

Tänään tehtiin piiiiitkä lenkki ja käytiin uimassa pikku lutakossa tuossa jonkin matkan päässä...siis sanoin käytiin sen takia että noi koiran penteleet päättivät laittaa mutkin uimaan.

Koska Minttu edelleen aristelee uimista ja tuppaa vaan kahlailemaan rannassa niin päätin että nyt alan houkuttelemaan sitä myös syvemmälle. Joten riisuin rakkaat Crocsit jalastani ja kahlasin niin syvälle kamalassa kivi/mutapohjassa kun vaan pääsin ja sitten houkuttelin Minttua perässäni...JUMA****A se onneton tiskirättikorva innostui suunnattomasti, otti vauhtia ja hyppäs päin mua ja mä kaaduin jorpakkoon mutta onneksi juuri siinä kohtaa oli iso kivi johon sain tuettua käteni niin että kastuin vain puoliksi.

Rämmin pois kuralutakosta aika rajusti manaillen ja päätin että jos Minttu päättää olla maailman eka tolleri joka ei ui niin olkoot uimatta vaikka maailman tappiin *¤#"#¤%&%%

Kuivattelin sitten siinä toista puolikastani..siis shortien toista puolta ja puseron toista puolta ja nypin nahastani irti mitä omituisemman näköisiä kuralätäkön heiniä tai matoja tai mitä ne nyt sitten ikinä olikin...mun mielestäni ne näytti ihan iilimadoilta.Tosiasiassa ne kait oli vaan kaikenlaista kasvillisuutta mitä nyt tuollasessa uimakelvottomassa kuralutakossa kasvaa.

Olihan siinä ihan kiva istua lämpimässä auringonpaisteessa ja katsella koirien kirmailua...Siru lutakossa ja Minttu-hienohelma-neitokainen tassut hiukan vedessä.

Kameraa ei onneksi edes ollut mukana etten olis kastellut sitäkin käyttökelvottomaksi. Mun koneeni on nyt niin täynnä kuvia että ellen ala nyt hyvin äkkiä tyhjentämään sitä niin se sekoaa kokonaan. Edes Photari ei enää toimi kunnolla - en tiedä voisko ihan täydet C ja D-asemat vaikuttaa senkin toimintaan, sehän ottaa kuvat näiltä asemilta toimiakseen...en ole nörtti joten en tiedä miten asia oikeasti on.

                 

Lontoossa on puistoissa ihan tajuttoman paljon koiria -ja kaikki onnellisesti vapaana eikä kukaan valita mistään. Ihmiset vaan hymyilevät mitä suurempi koiralauma tulee vastaan ja koirat osaavat kyllä käyttäytyä todella hyvin.Kyllä monella suomalaisella koiranomistajalla olis paljon opittavaa englantilaisilta koiranomistajilta.....Tää mies oli kylläkin sellainen koirasitteri joka hoitaa koiria päivät kun ihmiset ovat työssä...siis koirat ovat hänellä päivät, kuten täällä lapset päiväkodissa ...ja jokainen koira käyttäytyi hyvin ja totteli hoitajaansa - laskin muuten että tällä kaverilla oli kaikkiaan 18 koiraa, kaikki ei edes näy kuvassa kun ne juoksivat innolla puistossa..