Tää elämä alkaa oleen aika hektistä kun on työtä ja on muuttoa ja on siivoamista ja on koiranhoitoa ja on lähes hengen vieviä kauppareissuja.

Jos nyt ehtisin kirjoittaa edes jotain.

                    

(Minttu) HAA !!! Täällä metsän siimeksessä on niin kivaa ja jännittävää - ihan silmät seisoo päässä !

                      

(Siru) HAA!!!! Mä olen ottanu elämäntehtäväkseni syödä tän loppuun asti, nyt oon syöny tätä vasta 12 vuotta ja metrin verran....! (eli siis Sirun PITÄÄ elää vielä toiset 12 vuotta niin kepakko on syöty jäätä myöten, pidän peukkuja pystyssä, ei se voi jättää tuota hommaa kesken)

(Minttu) Joopa joo - en mä tuosta mokomasta kepakosta piittaa....(Siru) ROUSKIS - MOUSKIS.....nami nami...

                      

(Minttu) Siru on omituinen, mikä siinä kepissä nyt muka niin hienoo on? (Siru ) Sä lörppäkorva et ymmärrä sitten yhtään mitään hyvän päälle.....

 

 

Mintun kanssa taistellaan edelleen autoon menosta ja taistelu käy kerta kerralta kovemmaksi. Mä en pysty ymmärtään miksi Mintulle tuli autokammo, MITÄÄN negatiivista ei ole tapahtunut autossa eikä autoon menossa. Enää Minttu ei suostu menemään mihinkään autoon.

Joka tapauksessa se saa luvan kulkea autossa koska sen on pakko, en voi jättää sitä kotiin jos meen sen kanssa treeneihin...ööööhh.....vai treenaanko mä itsekseni?

Meillä on hauska rituaali, mä laitan vaatteet päälleni ja Siru ja Minttu on onnellisnina odottamassa lenkille menoa, sitten otan hihnat ja laitan Mintun hihnaan koska tiedän että paksu tollukainen ottaa koivet alleen heti kun huomaa että käännytäänkin autolle päin eikä lenkille päin...Joten nyt se huomaa jo sisällä että ollaan menossa autolle koska Siru on vapaana.

Siinä vaiheessa punainen rättikorva syöksyy kun raketti kaikken kauimmaiseen huoneeseen jonkun tuolin taakse piiloon, ei auta namit, ei auta houkuttelu, ei auta huomiotta jättäminen, ei auta mikään. Erittäin kovat voimat omaava 20 kiloinen tollukka vedetään latanana auton luokse (yritin kerran myös kantaa sitä mutta en jaksanut) Kun päästää auton työ ja avaan takaluukun niin Minttu hyppää kyllä itse autoon kun huomaa että mitään muuta vaihtoehtoa ei ole. En hermostu siihen, ymmärrän kyllä että sillä on nyt ongelma ja mun oma käytös pahentaa tilannetta jos säälin sitä tai olen sille vihainen tai hermostun.

Omasta mielestäni olen täysin neutraali ja rauhallinen, mä en yleensäkään koskaan hermostu koiriin enkä muihinkaan eläimiin, ihmisiin voin hermostua niin tuhannen tulimmaisesti, mutta en ikinä eläimiin. Kun Minttu on lopulta hiki päässä saatu autoon, niin se ei yritä sieltä enää pois vaan jää istumaan paikalleen kuin hytisevä suolapatsas....siis jos suolapatsas vois hytistä.... -Ihan selvästi se pelkää MUTTA MIKSI ja MITÄ ?????????

Sitten keksin että ainoa syy mikä tähän ihan yhtäkkiä, yhtenä päivänä alkaneeseen kammoon vois olla on Mintun uni. Koirathan näkevät unia ja Minttu makaa tuossa sohvalla ketarat pystyssä ja pää roikkuen melkein lattialla ja sitten se väliin romahtaa sohvalta alas kun perunasäkki. Voiskohan olla mitenkään mahdollista että meidän pieni-suuri tollukka olis nähnyt juuri jotain autoilu-unta ja samalla pudonnut paksulle kaalilleen sohvalta kun meillä ei ollut mattoa lattiassa vähään aikaan ja putoaminen on voinut vaikka sattua ja se olis jättäyt jonkinmoisen kammon autoa kohtaan....siis väärä uni väärässä paikassa ja matto pois väärään aikaan. Yleensä tuossa sohvan edessä on aina pehmeä matto ja yleensä Minttu putoaa matolle kun se roikkuu sohvalla taju kankaalla ihanasti unten mailla mukavia unia nähden....

Tuo selitys on ihan ainoa jonka keksin, koska mitään ei ole autossa sattunut niin että Minttu olis pelästynyt tai tapellut muitten kanssa tai että sen häntä tai muu ruumiinosa olis jäänyt auton oven väliin. Sitä ei ole jätetty yksin eikä muidenkaan korien kanssa autoon joten olen ollut koko ajan paikalla kun se on ollut autossa ja tietäisin ihan varmasti jos jotain olis sattunut.

Tää on kyllä niin suuri mysteerio että taitaa jäädä ikuisiksi ajoiksi selvittämättä ja mä rahtaan punaista rättikorvaa autoon lopun ikääni kiskomalla, vetämällä, houkuttelemalla ja ehkä jopa kantamalla kunhan saan lisää habaa hauiksiini - taitaa olla syytä lähteä salille nosteleen puntteja....Minttu ei suostu syömään autossa nyt, joten kaikki mahdolliset nami ja ruokapuolen jutut on kokeiltu.

Eli siis - jos jollakin on jotain vihjeitä siitä mitä voisin kaiken jo tekemäni lisäksi tehdä Mintun autopelon hävittämiseksi tai edes helpottamiseksi niin antakaa hyvät ihmiset vinkkejä! 

Joka tapauksessa elämä jatkuu vaikka Minttu kuinka inhoaa autossa oloa. Muuten se on oma iloinen itsensä ja nyt mulla on ollut Annen muuton takia hoidossa myös Toivo, Viljo ja Metku ja usein myös Nasu ja Manu samaan aikaan joten koirilla on ollut oikein hauskaa keskenään ja Minttu on alkanut leikkimään tosi paljon Metkun ja Manun kanssa. Se olikin vähän aikaa leikkimättä ja nyt näin jälkeenpäin epäilen että sen korvatulehduskierre joka johtui hiivasta vaikutti sen leikkihaluihin. Nyt (pitää kiireesti koputtaa puuta) kun korvat on kunnossa niin Minttu leikkii taas myös painileikkejä Sirun, Manun ja Metkun kanssa. Uskallan kohta jo uskoa että kierre on ohi ja hiivat kadonneet....kunnes taas ensi kesänä Minttu päättää kantaa seuraavan kärttyisen kyyn meille lahjaksi

Ehkä korva oli niin kipeä että Minttu ei sen takia halunnut painia muiden koirien kanssa, nyt leikit on taas niin rajuja että heitän lauman vähän väliä pihalle riehumaan. Hemmetin karvakorvalauma riehuu täällä kun olis sota käynnissä..Metku varastaa mun ruokani suoraan lautaselta ja Anne vaan nauraa. Mä en kuulemma osaa komentaa Metkua oikein...vaikka mä komennan sitä nokinenää miten tahansa niin se ei usko mua yhtään - se siis EI PIDÄ MUA MINÄÄN...  ööhh...siis mä kyllä tiedän siihen syynkin...Metku kun on se "vauva" tässä joukossa niin se saa hypätä mun sänkyyni ja saa tehdä kaikkea sitä mitä isommat ei enää saa tehdä....mutta kun se on vielä niin söpöinen vauveliini..... - Siitä syystä Anne ei puutu mun ja Metkun väleihin koska se pitää asiaa mun omana syynäni kuten se onkin - no joo hyvä on -MYÖNNETÄÄN 

Myös Minttu sai pienenä olla sängyssä ja Nasu ja Manu saa olla vieläkin...ne kun on niin pieniä..ja kuitenkin ne haisevat ja tuottavat karvaa kuten isommatkin, mulla on vaan joku omituinen ajatus että pienet koirat voi olla sängyssä mutta isot ei.

Metku saa luvan lähteä mun sängystäni nyt, eilen se haukkas mun pizzani kun menin katseleen sänkyyn telkkaria pizzanpalan kanssa....täytyy mun nyt oma pizzani sentään saada syödä rauhassa jukoliste....

Minttu saa edelleen luvan aina välillä tulla möyriin sänkyyn, siis silloin kun oon päättänyt että joka tapauksessa pitää vaihtaa lakanat. Minttukin sais olla enemmän sängyssä jos se olis kunnolla mutta kun se möyrii ja tekee kuperkeikkoja ja rymyää niin että on lopulta itsekin päällään lattialla  - se onkin Minttu se....kovakalloinen ylikiltti tolleroinen...

Ehkä tuota kuripuolta pitäis hiukka laittaa kovemmaksi nykyään, mutta jotenkin mä yritän hyviä Minttua kaikessa muussa kun se pelkää autossa - vaikka tiedänkin että se vaan pahentaa asiaa. Vaikka pystyn oleen täysin tunteeton kun vien Mintun autoon, niin sitten muulla ajalla hyvitän sille sen että kiskoin sen väkisin paikkaan missä sen oli paha olla.........Ja kuitenkin mä tasan tiedän että se ei ainakaan paranna asiaa....ei koiraa saa sääliä eikä hyvitellä tekemiään asioita eikä koiraa saa inhimillistää.

Hmm...Ehkä mä tarvinkin itse sen kallonkutistajan eikä suinkaan Minttu......

                        

(Minttu TÄÄ kepakko on sentään paljon parempi kun Sirun vanha kamala mädäntynyt keppi järvessä....tätä voi kuljettaa myös mukanaan

                         

(Siru) Hmm...no joo..tollanen ohut ruikula keppi...kunnon puunrunko sen olla pitää...Mintulla on vaan niin onnettoman huono maku keppien suhteen...

                           

(Minttu) Hei vanha nysähammas...saanko mä syödä tän puunrungon, nami nami..heh..(Siru) Yrittääkö toikin tuossa nyt olla jotenkin huvittava..höh...

 

 

Annen muutto on ollut ihan kamalaa, miten ihmeessä ihmisellä VOI OLLA niin paljon tavaraa?...Me ei koskaan voida itse muuttaa koska meillä on niin paljon romua että sitä ei yksinkertaisesti ikinä sais tyhjennettyä tästä isosta talosta kun Annen kaksiossakin on tuollainen homma. Miten kummassa sitä tuleekin kerättyä kaikkea mahdollista? 

Joka tapauksessa Anne uusi talo on nyt täynnä laatikoita ja pitää rakentaa pari komeroa lisää että tavaroita saa paikoilleen. Anne + koirat on asuneet täällä muutaman päivän ja koirien on paree olla täällä tää viikko kun Anne menee huomenna töihin niin ei kolmea vilkasta koiraa voi jättää outoon taloon ison laatikkopinon kanssa. Vois Annen tavarat olla huonossa hapessa kun koirat innostuis aukomaan laatikoita.  Vanha asunto on jo lähes tyhjä ja ostajakin löytyi saman tien 

Ensin pitää uudessa talossa saada vähän laitettua tavaroita paikoilleen. Ja koirien tottua että nyt asutaan siellä. Ensi viikonlopun jälkeen koirat jo varmaan uskaltaa jättää työpäivän ajaksi yksikseen. Ja mä voin kyllä ajella sinne päivisin kun on muutenkin tekemistä siellä vielä. Aattelin että ompelisin Annen verhot siellä paikanpäällä niin saisin ne samantien paikoilleen ja sais paremmin mitattua kaikki oikean mittaisiksi..

Eilinen päivä ravattiin Annen kanssa huonekalukoupoissa + käytiin Euro-kankaassa ostamassa ne verhokankaat. Kaikissa huonekalumyymälöissä oli ihan asiallisia myyjiä ja tavaroita ...niin paitsi tietenkin Suomi-Soffassa joka on maailman kamalain huonekalumyymälä. En tiedä miksi yleensäkään ikinä käyn siellä koska en ole eläessäni saanut siellä kunnon palvelua ja sen firman mainostamiseen pitäis puuttua ihan rikosoikeudellisestikin. No me joka tapauksessa eksyttiin myös sinne, koska oltiin katseltu viikkotolkulla mainoksia joissa lukee kissan kokoisin kirjaimin että: SUOMI-SOFFASSA 90% ALENNUS - KOKO HALLI MYYDÄÄN TYHJÄKSI!

No lopulta me sitten mentiin sinne vaikka tiesinkin tuloksen jo etukäteen ja osasin olla erittäin skeptinen sen firman mainosten suhteen. Me ei löydetty koko liikkeestä yhtäkään yli 5% suurempaa alennusta ja niidenkin lähtöhinta oli ollut varmaan 10.000 että hinnaksi alennusten jälkeenkin saatiin ihan hurja summa. Sisällä luki että alennukset koskee vain ulkomaisia tuotteita...hmm...kas kun sitä ei kerrottu isoissa aamulehden mainoksissa..? Ja onko Virossa puoliksi tehty ulkomainen vai suomalainen?

Me etsittiin keittiön pöytää ja lopulta huomattiin iso mainos  RUOKARYHMÄ TARJOUS 89 EUROA! No sinnehän me heti rynnättiin ja katsottiin että pöytä oli oikein kivan näköinen ja tuolitkin oli kivoja ja meinattiin alkaa etsimään myyjää joita seisoskeli useita juttelemassa keskenään. Sitten huomasin että ison mainoslööpin alla oli että se helvetin ruokaryhmän tuoli oli tarjouksessa ja maksoi sen 89 euroa koko ryhmän hinnaksi sitten tulikin jo paljon yli 1000 egeä, koska pöytä oli ihan hävyttömän kallis.

Mä ymmärrän että ihmisiä yritetään saada käymään hurjilla mainoksilla liikkeissä, mutta miksi saa suorastaan valehdella?

Tiedän että Suomi -Soffa on saanut monta varoitusta mainostamisestaan mutta näköjään varoitukset ei auta mitään. Kun mentiin ulos niin monta vihaista asiakasta oli myös poislähdössä, miksi liike ei ymmärrä että tekee hallaa pelkästään itselleen?

Ja miksi "kotimaiset" huonekalut tehdään Virossa? Osa tehdään Kajaanissa mutta en tiedä tehdäänkö nekään kokonaan siellä, lähes joka liikkeessä kotimaista mainostettaessa kotimaisuuaste on vähintään kyseenalainen koska valmistusmaa on aina Viro. Ihan sama kun muissakin tavaroissa esim."kotimaiset" Peltosen tai Karhun sukset tehdään Virossa....miten voi ostaa kotimaista kun sellaista ei ole olemassakaan?

Lähes kaikki kotimainen tulee Viron kautta ihan leivän ja pullan taikinasta lähtien.

No joo tää oli mun "Rutinatuokioni" jonka sai aikaan kummallinen juttu, mä ostan nimittäin kaiken mahdollisen tavaran Ikeasta, siellä kaikki ainakin on reilusti ulkomaista  - ja jopa hyvälaatuistakin..

Hmm..jopa Metku on ruotsalainen joten koirissakin kotimaisuusaste on mielummin kallellaan länteen päin  

                       

HEI ME LEIKITÄÄN!